Μακάμπι-Μπαρτσελόνα 99-94: Νίκη χαρακτήρα και repeat! (hls)

Η «αδιάφορη» Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιβλήθηκε στην παράταση της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα, πληγώνοντας τους «μπλαουγράνα» για δεύτερη φορά στη σεζόν.

H Μπαρτσελόνα γνώριζε πως με νίκη στο Τελ Αβίβ εξασφάλιζε την πρωτιά στην κανονική περίοδο, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, όμως η Μακάμπι ήταν αποφασισμένη να την την πληγώσει όπως είχε κάνει και στην Ισπανία στον πρώτο. Με άξονα την σκληρή άμυνά της και “κλειδιά” τους Κάσπι, Μπέντερ, Καλέιρο, Ζίζιτς, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 15′ τη διαφορά στους 10 πόντους (30-20).

Οι Καταλανοί αφυπνίστηκαν, βελτίωσαν την κυκλοφορία τους και τις επιλογές τους στην επίθεση, ανάγκασαν την ομάδα του Σφαιρόπουλου να υποπέσει σε 8 λάθη και με τρίποντο του Χίγκινς μείωσαν στον πόντο 39-38, που ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Με τρίποντο του Κούριτς το σύνολο του Γιασικέβιτσους πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στην τρίτη περίοδο, με τη Μακάμπι να διατηρεί πάντως μια μικρή διαφορά 6 πόντων, 65-59 στην ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Μπαρτσελόνα με επιμέρους σκορ 15-5 στο μέσο της τελευταίας περιόδου, έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία κι όλα κρίθηκαν στο τέλος. Ο Τζόουνς πέτυχε καλάθι αλλά αστόχησε στη βολή για το 80-78, ο Χίγκινς έκανε το 80-80 με 4 δεύτερα στο ρολόι, και ο Τζόουνς δεν ευστόχησε στην τελευταία κατοχή, με τις ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση.

Κι εκεί όλα έδειχναν ισορροπία, αλλά με το σκορ στο 94-94 και με 12 δεύτερα στο ρολόι, οι γηπεδούχοι έχουν επαναφορά, ο Μίροτιτς πατάει γραμμή, ο Ντιφαλά δίνει τεχνική ποινή, ο Γουίλμπεκιν με βολή έκανε το 95-94, ενώ ο Μπράιαντ με άλλες δύο βολές έκανε το 97-94. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς σε δεύτερη παράταση, ο Ντέιβις αστόχησε στο τρίποντο, με τον Μπλέιζερ να διαμορφώνει το τελικό 99-94.

O Ζίζις έκανε ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους (12/15 δίποντα) και 33 στην αξιολόγηση, ο Μπέντερ ακολούθησε με 24 πόντους, ο Κάσπι είχε 11 πόντους, Γουίλμπεκιν, Μπράιαντ και Ντόρσεϊ είχαν από 10 πόντους.
Από τους ηττημένους, ο Μίροτιτς έκανε double double με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, 20 είχε ο Χίγκινς, Κούριτς και Ντέιβις είχαν από 12. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης